divendres, 12 de juny del 2009

Presentació del camp de treball



El nucli urbà de Torelló, a la comarca d’Osona, se situa prop de la confluència entre els rius Ter i Ges, al límit nord de la Plana de Vic, on ja comencen a aparèixer les muntanyes que conformen part de la Serralada Transversal Catalana (Serra de Bellmunt i Serra de Curull). En aquesta zona, el riu Ter forma un seguit de meandres fluvials de gran valor paisatgístic i ecològic, malgrat que sovint estan força degradats per les activitats antròpiques (creixements urbanístics, camps de conreu, plantacions de pollancres...).


El riu Ges, al seu pas per Torelló, està doblement canalitzat, amb un mur d’aigües baixes de 50 cm. d’alçada i un mur exterior de 4 m. El riu Ter presenta un major grau de naturalitat.


Des de fa 3 anys, l’Ajuntament de Torelló ha endegat un projecte de recuperació ambiental dels espais fluvials del municipi, i amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Fundació Miquel Torres ja ha actuat en dues finques privades, d’acord amb la propietat. En aquestes finques s’han dut a terme accions com: recollida de residus, eliminació de la plantació al·lòctona, plantació d’arbres autòctons, col·locació de plafons informatius, etc.


Per al 2009 hi ha prevista una nova actuació en un tram del riu Ges, però cal dotar a les actuacions ja dutes d’un cert manteniment que asseguri l’èxit del projecte. Una part d’aquest manteniment està previst fer-lo a través d’un camp de treball el juliol de 2009.



Inici i final de l'activitat

Benvinguda: 28 de juny, a les 15h. Davant de l'ajuntament de Torelló

Cloenda: 11 de juliol, a les 11h. Davant de l'ajuntament de Torelló


On dormim?

Locals de l'agrupament escolta de Torelló (dormirem a terra). Es cuinarà fora


1 comentari:

  1. Ja s'apropa, ja està aquí!
    Cada minut que passa queda un minut menys per marxar cap a Torelló a passar uns dies increïbles!
    Sóc la Marina, una de les monitores, i tinc moltíssimes ganes de coneixeus, i de compartir amb vosaltres aquesta experiència, que segur que serà genial!

    Ens veiem aviat, mooooooolt aviat!

    ResponElimina

Aquest blog té la finalitat de donar a conèixer la tanda, tant prèviament com en el seu dia a dia. Participa i deixa els teus comentaris! Recorda signar el missatge amb el teu nom!